Tarımsal Dönüşüm

Üniversitelerle İş Birliği

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi, Bezmi Alem Üniversitesi başta olmak üzere akademik çevrelerle yaptığımız iş birlikleriyle tarıma yönelik projelerimizi bilimsel gerçeklere dayanarak geliştiriyoruz.

Büyükçekmece’nin bir yanı köy… Ama nasıl bir köy? 80 bin metrekare tarım alanımızı, bir tarımsal laboratuvara dönüştürdük. Sürdürülebilir, doğal tarımın Türkiye’deki öncü belediyelerinden biriyiz. Bugüne dek, tüm Türkiye’deki çiftçilere destek ve örnek olmak için üniversitelerimizle birlikte sayısız proje ürettik. Çiftçimizi eğitiyor, toprağımızı analiz ediyoruz. Toprağı zehirleyen bilinçsiz tarıma karşı, köylülerimize bilgiler veriyoruz. Katma değerli, markalı tarımsal üretimle, köylümüzün ve ilçemizin refahını artırıyoruz.

Yöremize ve Şehrimize Özel Ürünler
Yöremize ve şehrimize özel tarım ürünlerinin yetiştirilmesine büyük önem veriyoruz. Celaliye Bamyası’ndan ayçiçeğine, siyez buğdayından lavantaya kadar tarımsal faaliyetlerimizi sürekli geliştiriyoruz.

"Geçimini tarımla sağlayan vatandaşlarımıza İBB’nin desteğine ilaveten akaryakıt, gübre, tohum ve fide yardımlarımız devam edecek."

Bu şehrin topraklarında yetişen, bu yöreye özgü tarım ürünlerini ata tohumlarımızla yetiştirmeye devam ediyoruz.
TARSİM ödemeleri konusunda çiftçilerimize destek olacağız.
Çiftçilerimizin en kaliteli tarım ürünlerini en verimli bir şekilde yetiştirmesini sağlıyoruz.
Belediyemiz bünyesindeki ‘Toprak Analiz Cihazı’ ile çiftçilerimizin tarım alanlarının analizlerini ücretsiz olarak yapıyoruz.


Kent Tarımı Uygulamaları
Kent tarımı uygulaması ile vatandaşlarımıza bostan alanları tahsis edip tohum ve fidelerini temin ediyoruz. Böylece, vatandaşlarımız sebze meyve ihtiyaçlarını karşılarken elde ettikleri fazla ürünleri de satarak aile ekonomisine katkıda bulunabiliyor.